Teatr bawi,teatr wzrusza,teatr serce Twe porusza
Artur Krajewski

Artur Krajewski

Artur Krajewski (ur. 4 sierpnia 1968 w Białymstoku) – polski aktor.

Ukończył Wydział Aktorski PWSFTviT w Łodzi.
Występował na scenach teatrów w Łodzi, Wałbrzychu, Warszawie, Lublinie i Bydgoszczy.
Wystąpił w teledysku Kultu – „Dziewczyna bez zęba na przedzie”.

Filmografia

    Szamanka (1996)
    Musisz żyć (1997)
    Pokój 107 (1997)
    U Pana Boga za piecem (1998)
    Złoto dezerterów (1998)
    To ja, złodziej (2000)
    Królowie śródmieścia (2006−2007) − policjant Jacek
    Kryminalni (2007) − Sergiusz Bujak (odc. 89)
    Czas honoru (2008) − żebrak (odc. 5)
    Pitbull (2008) − sierżant w Korycinie (odc. 19)
    Siostry (2009) − aspirant Pawlusiak (odc. 2, 10 i 12)
    Blondynka (2009−2013) − Bondyra
    Ojciec Mateusz (2010 – odc. 39, 57; 2011 – odc. 92; 2016 – odc. 198)
    Komisarz Alex (2013) − Stalmach (odc. 46)
    Pokot (2016) - jako drugi Wąsaty

Polski dubbing

    1997–2002: Pokémon –
        Ritchie (odc. 1-104),
        Todd,
        Chłopak, który potrącił Asha i Jamesa (odc. 42),
        Bulzar (odc. 106),
        Falkner (odc. 130),
        Chłopak rozdający ulotki (odc. 137)

Żródło: Wikipedia

 

Na deskach teatru WojArt zagrał w: