Teatr bawi,teatr wzrusza,teatr serce Twe porusza
Maciej  Wierzbicki

Maciej Wierzbicki

Maciej Wierzbicki (ur. 19 marca 1971 w Warszawie) – polski aktor teatralny, filmowy i serialowy.

Życiorys

W 1996 ukończył PWST w Warszawie.

Filmografia

    Rodzinka.pl (2011) − Stefan (odc. 9)
    Siła wyższa (2011) − poseł Paweł
    Uwikłanie (2010)
    Maraton tańca (2010) – konferansjer
    Daleko od noszy 2 (2010-2011, od 2017) – sanitariusz Sławomir Słowikowski
    U Pana Boga za miedzą (2009) – "Kurczak"
    Ostatnia akcja (2009) – Kordian
    Grzeszni i bogaci (2009) – kelner Rick
    Na Wspólnej (2009) – Julian Szczęsny, nowy lokator domu na Wspólnej, przyjaciel Żanety Zięby
    Dom nad rozlewiskiem (2009) – organista Maciek
    Trzeci oficer (2008) – nadkomisarz Jaromir "Jarząbek" Lewandowski
    Mała wielka miłość (2008) – policjant Józek
    Magiczne drzewo (2008) – Max "Augustino"
    Mamuśki (2007) – Kupidura, klient Aleksandry Sroki
    Cztery poziomo (2007) – Jędrek
    Dwie strony medalu (2006-2007) – doktor Rawicz
    Job czyli ostatnia szara komórka (2006) - ksiądz
    Oficerowie (2006) – nadkomisarz Jaromir "Jarząbek" Lewandowski
    Bulionerzy (2005-2006) – Ryszard Riko
    Tango z aniołem (2005–2006) – Marcel Śnieżko
    Okazja (2005) – złodziej Majak (odc. 4)
    Kryminalni (2004-2008) – "Ryba" (Gościnnie)
    Oficer (2004) – "Jarząbek"
    Camera café (2004) – Petent
    Ciało (2003) – taksówkarz
    Miodowe lata (1998-2003) – dziennikarz (odcinek "Medium" 2002)
    Pół serio (2000)
    Opowieści weekendowe: Niepisane prawa (1998) − Marian, sąsiad Haliny

Teatr telewizji

    Skowronek (1999) − Le Hire
    Bigda idzie! (1999)
    Leśne licho (1997) − (3 role) Sopel; Smutek; Huba
    Księga raju (1997) − Celnik
    Dziady (1997)
    Bambuko (1997) − Nonsens
    Trzy cylindry (1996) − Romantyczny Zakochany
    Iwanow (1995)

źródło: wikipedia

Na deskach teatru WojArt zagrał w: