Teatr bawi,teatr wzrusza,teatr serce Twe porusza
Michał Sitarski

Michał Sitarski

W 2003 roku ukończył Państwową Wyższą Szkołę Teatralną w Krakowie. Przed rozpoczęciem nauki w Krakowie studiował na Zamiejscowym Wydziale Lalkarskim we Wrocławiu.
Za rolę Moliera w przedstawieniu dyplomowym 4 razy Molier otrzymał wyróżnienie na Festiwalu Szkół Teatralnych w Łodzi.
W latach 1994–1996 brał udział w programie dla młodzieży w telewizji Polsat, Pamiętnik nastolatki.
Jako aktor zawodowy wystąpił w jednym z odcinków serialu Na dobre i na złe. W latach 2005–2008 roku grał rolę Konrada Kopczyńskiego w serialu Egzamin z życia.
Jest członkiem zespołu Teatru Powszechnego w Warszawie od roku 2006, z którym gościnnie związany był od 2004 roku.
Filmografia

    2003–2010: Na Wspólnej – Rysiek
    2003: Na dobre i na złe – Gniewosz (odc. 146)
    2005-2008: Egzamin z życia – Konrad Kopczyński
    2008: Londyńczycy – dziennikarz radiowy Tomasz Skowronek (odc. 9 i 10)
    2009: Przystań – Paweł Rydlik
    2009: Przeznaczenie – Chudzik (odc. 7)
    2009: Moja nowa droga – Piotr
    2010: Ojciec Mateusz – Olgierd, pracownik Adrianny Grabek (odc. 62)
    2011: Wiadomości z drugiej ręki – Jacek Makowski
    2011: Instynkt – Adam, ksiądz egzorcysta (odc. 4)
    2012: Wszystko przed nami – Mirek (odc. 29, 32-34)
    2013: Komisarz Alex – Stefan Gruber (odc. 31)
    2013: Ojciec Mateusz
    2014: Lekarze – Arczyński (odc. 42)
    2014: Sama słodycz – „Myszka” (odc. 7, 8 i 10)
    2014: Czas honoru. Powstanie – Hans Schumacher (odc. 11 i 12)
    2014: Barwy szczęścia – Wiktor, kolega Kostka z więzienia
    2014–2015: O mnie się nie martw – szef call center (odc. 1 i 2), Jerzy Starski (odc. 38)
    2015: Nie rób scen – policjant, partner Olgi
    2015–2016: Singielka – Andrzej Mazur, księgowy w redakcji portalu „Co tam?”

Dubbing

    1989: Miś Paddington
    2002: Balto II: Wilcza wyprawa – Yak
    2008: Stacyjkowo – Pielęgniarz Dawid
    2009: Animalia
    2009: Scooby Doo i miecz samuraja
    2010: Psy i koty: Odwet Kitty
    2010: Bestia z Wolfsberga – Taksówkarz
    2010: Transformers: Prime –
        Żołnierz M.E.C.H.
        Generał Bryce
        Żołnierz Decepticon
    2010: Małe królestwo Bena i Holly
    2010: Fanboy i Chum Chum – Lenny
    2010: Różowa Pantera i przyjaciele
    2010: Balto III: Wicher zmian
    2011: Generator Rex – Van Kleiss
    2011: Klub Winx – Mroczny Feniks
    2011: Magiczna podróż do Afryki – Lew
    2011: Delfin Plum – Wódz
    2015: Game Shakers – Double G
    2016: Singielka - Andzrej, księgowy "Faktur"    

Reklamy

    2011: Telekomunikacja Polska – Rozum

Żródło: Wikipedia

 

Na deskach teatru WojArt zagrał w: