Teatr bawi,teatr wzrusza,teatr serce Twe porusza
Robert Majewski

Robert Majewski

Robert Majewski (ur. 14 lutego 1976 w Warszawie) – polski aktor teatralny i filmowy.

2001 roku ukończył studia na Wydziale Aktorskim PWSFTviT w Łodzi. Występował na scenach następujących teatrów:

  • Teatr Narodowy w Warszawie
  • Teatr Studio w Warszawie
  • Teatr Wybrzeże w Gdańsku
  • Teatr na Woli w Warszawie
  • Laboratorium Dramatu w Warszawie.

Filmografia

    2002: Graczykowie, czyli Buła i spóła (odc. 41)
    2003−2012: Na Wspólnej − dziennikarz
    2003: Bao-Bab, czyli zielono mi (odc. 12)
    2005: Plebania − Rafał
    2006: Magda M. − Czarek Torzecki (odc. 28 i 30)
    2007−2009: Tylko miłość − krytyk
    2007: Kryminalni − sąsiad Batora (odc. 88)
    2007: Barwy szczęścia − sprzedawca w sklepie jubilerskim (odc. 35)
    2008: Twarzą w twarz − prokurator
    2008: Pitbull − Krzysztof (odc. 21)
    2008−2009: BrzydUla − informatyk Sławek
    2011: Siła wyższa − ojciec Robert
    2012: Prawo Agaty − Cezary (odc. 14 i 15)
    2017: Ucho prezesa − prezes Rady Mediów Narodowych (odc. 2)

Nagrody i odznaczenia

    Nagroda dyrektora Teatru Narodowego w Warszawie (2001)
    Nagroda (Złoty Kran) studentów Politechniki Łódzkiej na XIX Festiwalu Szkół Teatralnych w Łodzi (2001)

Na deskach teatru WojArt zagrał w: