Teatr bawi,teatr wzrusza,teatr serce Twe porusza
Waldemar Błaszczyk

Waldemar Błaszczyk

Waldemar Błaszczyk (ur. 1973 roku w Bardzie) – polski aktor.
W 1998 roku ukończył Akademię Teatralną w Warszawie.
Od 4 do 18 marca 2016 brał udział w piątej edycji programu Dancing with the Stars. Taniec z gwiazdami transmitowanego w telewizji Polsat.

Życie prywatne

Jest mężem aktorki Ewy Gawryluk, z którą ma córkę Marię.

Filmografia

    2013: Rodzinka.pl, jako Borys, tata Krystiana (odc. 93 i 94)
    2013: Prawo Agaty, jako Grzegorz, wspólnik Wojtka (odc. 45)
    2013: Pierwsza miłość jako Janusz, znajomy Adama z spektaklu
    2012: Reguły gry, jako Marek
    2011: Komisarz Alex, jako Piotr Szubski (odc. 1)
    2011: Wiadomości z drugiej ręki, jako Tomasz
    od 2010: Na Wspólnej, jako radny, Damian Cieślik
    2009: Trzy minuty. 21:37, jako lekarz
    2009: Na dobre i na złe, jako aktor Olewicz
    2009: Doręczyciel, jako Rafał Kmiecik
    2008: Na kocią łapę, jako Andrzej
    2007: Ja wam pokażę!, jako Krzysztof, partner Uli
    2007: Klan, jako Mateusz, właściciel szkoły rodzenia
    2006: Kochaj mnie, kochaj!, jako Darek Dajewski
    2006: Ja wam pokażę!, jako Krzysztof
    2006: Kto zabił Stalina?
    2005-2007: Niania, jako doktor Grochowicz (odc. 9, 63)
    2004: Camera Café, jako Marcin
    2004-2007: Kryminalni, jako Mąż kierowniczki sklepu
    2003: Tak czy nie?, jako Ochroniarz Grzegorz
    2003: Zaginiona, jako Cezary Warchoł
    2003: Miodowe lata jako Bartuś (Odc. 113)
    2003: Zostać miss 2, jako Ochroniarz
    2002-2003: Kasia i Tomek, jako Ksiądz
    2002: Na dobre i na złe, jako narzeczony Niki Werner (odc. 93)
    2002: Sfora, jako partner Anity Nowickiej
    2001: Więzy krwi, jako Marcin Bochenek
    2001: Tam i z powrotem, jako Oficer wydz. paszp.
    1999-2000: Czułość i kłamstwa, jako Filip Matuszewski
    1997: Klan, jako Mateusz Wielicki
    1996: Autoportret z kochanką, jako Kuba

Polski dubbing

    2005: Bionicle 3: W sieci mroku - Toa Onewa
    1993: Huckleberry Finn
    1992: Nowe podróże Guliwera
    1987: Królewna Złoty Loczek

źródło: wikipedia

Na deskach teatru WojArt zagrał w: