Teatr bawi,teatr wzrusza,teatr serce Twe porusza
Adriana Kalska

Adriana Kalska

Adriana Kalska urodzona w 1986 roku.

Ukończyła następujące szkoły:
 2007 r. - Państwowe Policealne Studium Wokalno-Aktorskie im. Danuty Baduszkowej w Gdyni (Polska);
 2012 r. - Państwowa Wyższa Szkoła Teatralna im. Ludwika Solskiego w Krakowie (Polska).

W 2010 roku wystąpiła w teledysku pt. "Hardlakes" zespołu Indigo Tree.

Filmografia
      
    2018 - M JAK MIŁOŚĆ
    Serial fabularny
   
    2017- M JAK MIŁOŚĆ
    Serial fabularny
   
    2016 - O MNIE SIĘ NIE MARTW
    Serial fabularny
  
    2015 - 2016 SINGIELKA
    Serial fabularny
 
    2015 - HYSTERA
    Etiuda szkolna

    2015 - NIE RÓB SCEN
    Serial fabularny
 
    2015 - OJCIEC MATEUSZ
    Serial fabularny

    2014 -  KOMISARZ ALEX
    Serial fabularny
 
    2014 - NA DOBRE I NA ZŁE
    Serial fabularny
 
    2014 - PRAWO AGATY
    Serial fabularny
     
    2014 -  SAMA SŁODYCZ
    Serial fabularny
 
    2013 - HOTEL 52
   
    2012 - HOTEL 52
 
    2011 -  OJCIEC MATEUSZ
    Serial fabularny
  
    2008 - ŻOŁNIERZE WYKLĘCI
    Serial dokumentalny - fabularyzowany
  

Nagrody

Nagroda Zespołowa dla studentów PWST w Krakowie na I Festiwalu Inspiracji Fredrowskich "Mocium Panie" w Krośnie.

 

Na deskach teatru WojArt zagrała w: