Teatr bawi,teatr wzrusza,teatr serce Twe porusza
Klaudia Halejcio

Klaudia Halejcio

Klaudia Halejcio (ur. 13 września 1990 w Warszawie) – polska aktorka telewizyjna i filmowa.

Życiorys

Edukacja
Była studentką Szkoły Wyższej Psychologii Społecznej w Warszawie na kierunku psychologia społeczna.
Kariera

Gra od czwartego roku życia. W latach 2000–2005 brała udział w przedstawieniu Uroczystość w Teatrze Rozmaitości w Warszawie. Znana głównie z seriali Złotopolscy, Pierwsza miłość, Rezydencja, Przepis na życie i Hotel 52. Na dużym ekranie zadebiutowała w filmie Popiełuszko. Wolność jest w nas, w reżyserii Rafała Wieczyńskiego.

Od 7 marca do 9 maja 2014 brała udział w pierwszej, emitowanej przez Polsat edycji, programu Dancing with the Stars. Taniec z gwiazdami. Jej partnerem tanecznym był Tomasz Barański[8], z którym zajęła ostatecznie czwarte miejsce.

Teatr

    2000–2005: Uroczystość, reż. Grzegorz Jarzyna, Teatr Rozmaitości w Warszawie
    2012: Król Dramatu, reż. Marek Modzelewski, Teatr Imka w Warszawie
    2015–2016: Człowiek dwóch szefów, reż. Tomasz Dutkiewicz, Teatr Komedia w Warszawie
    2016: Żona potrzebna od zaraz, reż. Tomasz Dutkiewicz, Teatr Komedia w Warszawie

Filmografia

Filmy fabularne

    2009: Popiełuszko. Wolność jest w nas – Kaśka
    2013: Last minute – Dominika, córka Tomasza
    2015: Wkręceni 2 – blogerka
    2016: 7 rzeczy, których nie wiecie o facetach – brunetka
    2016: Historia Roja – panna młoda

Seriale telewizyjne

    1998: 13 posterunek – Zuzia, dziewczynka z przedszkola, która krępowała się wyrecytować wiersz o policji (odc. 17)
    2002: Kasia i Tomek – harcerka z zastępu „Dziki” (odc. 23, głos)
    2003–2010: Złotopolscy – Andżelika Kwaśniewska
    2005–2007 / od 2014: Pierwsza miłość – Klaudia Poraj, dziewczyna Mariusza Krzyżanowskiego / Luiza Florek, dziewczyna Miksera
    2006: Na Wspólnej – Julia
    2008: Plebania – dziewczyna w studiu castingowym (odc. 1087)
    2008: Na dobre i na złe – Aga, córka Artura (odc. 329)
    2009: Popiełuszko. Wolność jest w nas – Kaśka
    2009: Ojciec Mateusz – dziewczyna w solarium Marioli (odc. 15)
    2010: Ojciec Mateusz – Magda Fidecka (odc. 43)
    2011: Rezydencja – Marysia Podhorecka
    2011–2013: Przepis na życie – Wiktoria „Śliczna”
    2012–2013: Hotel 52 – recepcjonistka Sara
    2014: To nie koniec świata – Monika Lauks
    2014: Komisarz Alex – Alina Lenczyk (odc. 55)

Teatr Telewizji

    1997: Dziady, reż. Jan Englert
    2000: Ślub, reż. Roland Rowiński, jako Bisia

źródło: wikipedia

Na deskach teatru WojArt zagrała w: