Teatr bawi,teatr wzrusza,teatr serce Twe porusza
Krzysztof Wieszczek

Krzysztof Wieszczek

Krzysztof Wieszczek (ur. 29 kwietnia 1984 w Elblągu) – polski aktor filmowy i teatralny.

Absolwent Państwowej Wyższej Szkoły Teatralnej w Krakowie. Aktor Narodowego Teatru Starego w Krakowie. Gra również w Teatrze Narodowym w Warszawie.
Od 6 marca do 22 maja 2015 brał udział w trzeciej emitowanej przez telewizję Polsat edycji programu Dancing with the Stars. Taniec z gwiazdami, którą ostatecznie wygrał w parze ze swoją partnerką taneczną, Agnieszką Kaczorowską.

Filmografia

    2003: Zdjęcie (etiuda szkolna) - chłopak
    2005: Klatka (etiuda szkolna) - Misza
    2007-2009: M jak Miłość - Dariusz, mąż Izabelli
    2008: Żołmierze wyklęci - Henryk Flame Bartek (odc.5)
    2008: Teraz albo nigdy! - kandydat (odc.3)
    2008: Jeszcze raz - chłopak koleżanki Katarzyny
    2008: Agentki - Robert Wolski, ojciec Kamila (odc.10)
    2008: 39 i pół - sprzedawca (odc.5)
    2009: Rzeczpospolita Babińska (spektakl telewizyjny) - obsada aktorska
    2009: Samo życie - organizator festiwalu mody ślubnej
    2010: Majka - Jacek, chłopak Lilki
    2010: Ojciec Mateusz - Dariusz Olewicz, pełnomocnik zarządu fabrynki w Ćmielowie (odc.60)
    2010: Barwy szczęścia - właściciel strzelnicy (odc.433)
    2010-2012: Szpilki na Giewoncie - Bartosz Bachleda
    2012: Póki wilk syty (etuda szkolna) - Konrad
    2013: Galeria (serial telewizyjny) - Aleksander (odc.160-161)
    2013: Trzy razy Fredro (spektakl telewizyjny) - Lubomir (akt. Zrzędność i pokora)
    2013: Komisarz Alex - Tomasz Gruber (odc.45)
    2014: Na dobre i na złe - Artur (odc.560)
    2014: Na wspólnej - Mikołaj Leśniewski
    od 2015: Przyjaciółki - Robert, partner Ingi
    od 2016: Pierwsza miłość - Aleksander Tecław

 

źródło: wikipedia

Na deskach teatru WojArt zagrał w: