Teatr bawi,teatr wzrusza,teatr serce Twe porusza
Magdalena Margulewicz

Magdalena Margulewicz

Magdalena Margulewicz (ur. 10 sierpnia 1978 w Kwidzynie) – polska aktorka.

Życiorys

Ukończyła PWSFTViT w Łodzi. Występowała w Teatrze Komedia w Warszawie w spektaklach Biznes, Łóżko pełne cudzoziemców, Hotel Westminster.

Filmografia

    2001: Listy miłosne – panna młoda
    2001: Cisza – technomanka
    2002–2006: Klan – Sandra Stec
    2002: Na dobre i na złe – studentka
    2002: Kasia i Tomek – prostytutka Andżelika (głos)
    2003: Zostać miss 2 – „Barbie”
    2003: Rodzinka – Małgosia Swoboda
    2003: Glina – sekretarka Majewskiego
    2003: Czego się boją faceci, czyli seks w mniejszym mieście – ratowniczka
    2004: Panienki – Basia
    2004: Na dobre i na złe – dziewczyna na wystawie
    2004: M jak miłość – koleżanka Eli
    2005: Zakręcone – Basia
    2005: Pensjonat pod Różą – Ilona Szymańska
    2005: Kryminalni – kelnerka w „Hadesie”
    2005: Czego się boją faceci, czyli seks w mniejszym mieście – Jessica
    2006: Złotopolscy – kandydatka na asystentkę posła Biernackiego
    2006: Na dobre i na złe – anestezjolog w klinice Weiss-Korzyckiego
    2007: Złotopolscy – dziewczyna na dworcowym komisariacie
    2007: Niania – recepcjonistka
    2007: Kryminalni – Anna Kmita
    2008–2012: Pierwsza miłość – Stefani Konopka
    2008: Rozmowy nocą
    2008: Hela w opałach – Regina
    2009: Do wesela się zagoi – Karen
    2010: Plebania – Anka
    2010: Licencja na wychowanie – asystentka Ryszarda w wizjach Romy
    2011: Wyjazd integracyjny
    2014: Lekarze – córka Anety i Leszka
    2017: Sprawiedliwi – Wydział Kryminalny – starszy aspirant Dagmara Górska

Na deskach teatru WojArt zagrała w: