Teatr bawi,teatr wzrusza,teatr serce Twe porusza
Mikołaj Roznerski

Mikołaj Roznerski

Mikołaj Roznerski (ur. 6 grudnia 1983 we Wrocławiu) – polski aktor teatralny, filmowy i serialowy.
W latach 2007–2015 Mikołaj Roznerski był zawodowo związany z Teatrem im. Juliusza Osterwy w Lublinie[1].

Ukończył wrocławską filię Państwowej Wyższej Szkoły Teatralnej w Krakowie w 2008 oraz Wydział Teatralny DAMU w Pradze (Czechy).

W 2008 zagrał w teledysku zespołu Bajm pt. "Krótka historia". W 2007 zagrał w teledysku Edyty Górniak pt. "List".
Wystąpił również w jednej z reklam "Heyah".
Filmografia

    2005: Pierwsza miłość − Wiesiek, kolega Andrzeja Pałkowskiego
    2005: Świat według Kiepskich − chłopak (odc. 204)
    2005: Emilia − lektor francuski
    2007: Na dobre i na złe − chłopak (odc. 295)
    2007: Biuro kryminalne − Grzegorz Frączak (odc. 24)
    2008: Wydział zabójstw − Zbyszek Cieśla (odc. 10)
    2008: 39 i pół − Remek (odc. 3, 4 i 9)
    2009: Teraz i zawsze − student z imprezy
    2010: Ratownicy − Mateusz Rogulski
    2010−2011: Ojciec Mateusz − Grzegorz Bartnik (odc. 49), Jarek (odc. 80)
    2010: Klub szalonych dziewic − Bartek, współlokator Mikołaja
    2011: Usta usta − Kacper (odc. 26 i 27)
    2011: Komisarz Alex − Piotr Małecki (odc. 12)
    2012: Supermarket − Himek
    od 2012: M jak miłość − Marcin Chodakowski, bratanek Tomasza. ojciec Szymka
    2012−2013 − Na Wspólnej − Oliwer, student prawa, przyjaciel Oli
    2013: Chce się żyć − Tomek Rosiński
    2013: Rodzinka.pl − Kamil, kolega Natalii (odc. 122)
    2014: To nie koniec świata − piłkarz Alex
    2014: Prawo Agaty − Jakub Cieślak (odc. 69)
    2014: Karuzela − Rafał
    2015: Sensacje XX wieku − Jerzy Sosnowski, rotmistrz (odc. 1)
    2015-2016: Singielka − Arek, pracownik warsztatu
    2016: 7 rzeczy, których nie wiecie o facetach − Tomasz
    2016: Powiedz tak! − Michał
    od 2016: Druga szansa – aktor Kamil Maj
    2017: Porady na zdrady – Maciej
Żródło: Wikipedia

Na deskach teatru WojArt zagrał w: