Teatr bawi,teatr wzrusza,teatr serce Twe porusza
Delfina Wilkońska

Delfina Wilkońska

Nie jesteśmy agencją aktorską nie pośredniczymy w kontaktach z aktorami. 

Delfina Wilkońska urodzona: 10 marca 1987, Piastów

W 2013 roku ukończyła Państwową Wyższą Szkołę Filmową, Telewizyjną i Teatralną im. Leona Schillera w Łodzi.

Filmografia:

•  2019
MARCEL
Film fabularny - krótkometrażowy
Obsada aktorska (kobieta w ciąży)
•  2019
PIĘĆ UTWORÓW
Etiuda szkolna
Obsada aktorska
•  2018
KLER
Film fabularny
Obsada aktorska (matka Andrzeja)
•  2018
NIKOTYNA
Etiuda szkolna
Obsada aktorska (Wiktoria)
•  2017
COMPLEX
Etiuda szkolna
Obsada aktorska
•  2017
KOMISARZ ALEX
Serial fabularny
Obsada aktorska (Lila Małecka)
ZEMSTA (117)
•  2017
NAJLEPSZY
Film fabularny
Obsada aktorska (Halina)
•  2017
OJCIEC MATEUSZ
Serial fabularny
Obsada aktorska (Majka Rączy, kuzynka "Pluskwy")
FRYZJERKA (235)
•  2017
ZA MARZENIA
Serial fabularny
Obsada aktorska (pacjentka)
3
•  2016
BELFER
Serial fabularny
Obsada aktorska (fryzjerka Danuta)
3
•  2016
BONIEK I PLATINI
Film fabularny - krótkometrażowy
Obsada aktorska (Aga)
•  2016
LES INNOCENTES
Film fabularny
Obsada aktorska (dziewczyna w barze)
•  2016
OJCIEC MATEUSZ
Serial fabularny
Obsada aktorska (Majka Rączy, kuzynka "Pluskwy")
GANG (205)
•  2016
PO PROSTU PRZYJAŹŃ
Film fabularny
Obsada aktorska (pielęgniarka)
•  2016
RANCZO
Serial fabularny
Obsada aktorska (dziennikarka)
WSZYSTKO JEST TEATREM (122)
•  2016
STRAPIONY MĘŻCZYZNA
Etiuda szkolna
Obsada aktorska (dziewczyna )
•  2015
NIE RÓB SCEN
Serial fabularny
Obsada aktorska (pielęgniarka)
NUMER Z KREDĄ (2)
•  2015
POWIEDZ TAK!
Serial fabularny
Obsada aktorska (Jolanta Migoń, assistant manager w firmie "Merktel", w której o pracę starała się Zofia, aktorka, siostra mecenasa Oskara Adamczyka, ciotka Basi)
4
•  2015
PRZEŚWITY
Film fabularny - krótkometrażowy
Obsada aktorska (Natalia, wnuczka, Małgorzaty i Antoniego)
•  2015
SECESSION
Etiuda szkolna
Obsada aktorska (Sabina)
•  2014
FACET (NIE)POTRZEBNY OD ZARAZ
Film fabularny
Obsada aktorska (dziewczyna w szafie)
•  2014
JEZIORAK
Film fabularny
Obsada aktorska (kelnerka)
•  2014
KOMISARZ ALEX
Serial fabularny

Obsada aktorska (Anna Kretkowska "Kredka")
ŚMIERTELNY WYŚCIG (62)
•  2014
NA DOBRE I NA ZŁE
Serial fabularny
Obsada aktorska (Marta)
POD POWIEKAMI (569)
•  2014
VOODOO
Etiuda szkolna
Obsada aktorska
•  2013
BILET NA KSIĘŻYC
Film fabularny
Obsada aktorska (Marzena, dziewczyna poznana w pociągu do Krakowa)
•  2013
INSTYNKT GRY
Spektakl szkolny
Obsada aktorska (Amila)
•  2013
KIEROWNICZKA
Etiuda szkolna
Obsada aktorska
•  2013
MYJNIA
Etiuda szkolna
Obsada aktorska
•  2013
SZTUKA UWODZENIA
Etiuda szkolna
Obsada aktorska
•  2012
DZIEWCZYNA Z SZAFY
Film fabularny
Obsada aktorska (dziewczyna)
•  2012
OSTRA RANDKA
Film fabularny
Obsada aktorska (Kaśka, współlokatorka Małgosi)
•  2011
ANTYBIOTYKI
Etiuda szkolna
Obsada aktorska (dziewczyna )
•  2011
NAUKA JAZDY
Etiuda szkolna
Obsada aktorska (Cecylia)
•  2011
POKAŻ KOTKU CO MASZ W ŚRODKU
Film fabularny
Obsada aktorska (Agata Zientara, córka Janiny i Zygmunta)
•  2011
SODOMA
Etiuda szkolna
Obsada aktorska
•  2010
OJCIEC MATEUSZ
Serial fabularny
Obsada aktorska (Beata Pawlak, córka Wiesława)
SPRAWA ŚWIĘTEGO MIKOŁAJA (38)
•  2009
PIERWSZA KREW
Etiuda szkolna
Obsada aktorska (Dziewczyna)
•  2009
STRACH
Etiuda szkolna
Obsada aktorska
•  2009
TRESURA
Etiuda szkolna
Obsada aktorska
•  2008
WYCINANKA
Etiuda szkolna
Obsada aktorska
•  2006
BĘDZIESZ MOJA
Serial fabularny
Obsada aktorska (Magda)
•  2003 - 2019
NA WSPÓLNEJ
Serial fabularny
Obsada aktorska (dziennikarka Ela)
•  2000
TWARZE I MASKI
Serial fabularny
Obsada aktorska
RYSZARD III. ROK 1989 (6)
•  1997
MARION DU FAOUET - CHEF DE VOLEURS
Serial fabularny
Obsada aktorska (Jeanne enfant)

źródło:internet

Na deskach teatru WojArt zagrała w: