Teatr bawi,teatr wzrusza,teatr serce Twe porusza
Magdalena Wróbel

Magdalena Wróbel

Nie jesteśmy agencją aktorską nie pośredniczymy w kontaktach z aktorami. 

Magdalena Wróbel (ur. 3 sierpnia 1987 w Krakowie) – polska aktorka filmowa, telewizyjna i teatralna.

Wykształcenie

W 2013 roku ukończyła Państwową Wyższą Szkołę Filmową, Telewizyjną i Teatralną im. Leona Schillera w Łodzi.

Nagrody

W 2012 roku otrzymała nagrodę „Inwestycja w talent” na 30. Festiwalu Szkół Teatralnych w Łodzi.

Filmografia

    2010: Jutro kiedy śpisz (etiuda szkolna) – kelnerka
    2011: Foto atelier (etiuda szkolna) – dama
    2013: Prawo Agaty – sprzątaczka Ewelina (odc. 46)
    2013: Instynkt gry (spektakl szkolny) – matka Ady
    2013: Ambrozia (etiuda szkolna) – Magda
    2014: Komisarz Alex – Dominika (odc. 63)
    2014: Bogowie – pielęgniarka Michalina
    2015: Powiedz tak! – gość na weselu Elżbiety (odc. 11)
    od 2015: Dziewczyny ze Lwowa – Polina
    od 2016: Policjantki i policjanci – sierżant Alicja Morawska
    2016: Ranczo (serial telewizyjny) – charakteryzatorka (odc. 127)
    2016: Planeta singli – barmanka Edyta
    2016, 2018: Pierwsza miłość – Żaneta Lasecka, Dorota Marska
    2016: Druga szansa (polski serial telewizyjny) – matka koleżanki Kaliny (odc. 9)

Dubbing

    2010: Tańczące kwiaty.

źródło: wikipedia