Teatr bawi,teatr wzrusza,teatr serce Twe porusza
Monika Mazur

Monika Mazur

Monika Mazur-Chrapusta - ur. 5 czerwca 1991 we Wrocławiu – polska aktorka filmowa, telewizyjna i teatralna, prezenterka telewizyjna.

Życiorys

Zadebiutowała w telewizji w 2005 roku w serialu Biuro kryminalne. Od 2014 roku gra w nagradzanym Telekamerami serialu Na sygnale, w którym wciela się w rolę Martyny Kubickiej.
W 2016 roku ukończyła studia w Akademii Sztuk Teatralnych w Krakowie.

Od 2012 roku jest w związku z Tomaszem Chrapustą, z którym 27 lipca 2019 wzięła ślub. Mają syna (ur. 2020).

Filmografia

    2005–2007: Biuro kryminalne
    2008: Pierwsza miłość jako Wera
    2010: Licencja na wychowanie jako dziewczyna
    2011: Sala samobójców jako dziewczyna w toalecie
    2011: Julia jako pacjentka Jana
    2012: Świat według Kiepskich jako dziewczyna
    2012: Galeria jako Agnieszka
    2013: Ojciec Mateusz jako Anita Malinowska
    od 2014: Na sygnale jako Martyna Strzelecka, żona Piotra Strzeleckiego, ratowniczka medyczna
    2017: Gwiazdy jako dziewczyna z chóru
    2018: Ślad jako Maria Romańczuk
    2020: Na dobre i na złe jako ratownik medyczny Martyna Strzelecka (odc. 767)

Prezenterka

    od 2017: Lajk! jako prowadząca

Występ w programach

    2016: Przygarnij mnie
    2018: Big Music Quiz (odcinek 7)
    2019: Dance Dance Dance

Kariera teatralna

    2015: Baśń o Andersenie – ciocia Bólzęba
    2015: Amok. Pani Koma zbliża się! – Zwykła Ania

 

źródło: wikipedia

Na deskach teatru WojArt zagrała w:

Zobacz profil WojArt na Instagram Zobacz profil WojArt na Instagram