Teatr bawi,teatr wzrusza,teatr serce Twe porusza
Tomasz Ciachorowski

Tomasz Ciachorowski

Tomasz Ciachorowski (ur. 5 kwietnia 1980 w Gdańsku) – polski aktor.


Jest absolwentem Wydziału Oceanotechniki i Okrętownictwa Politechniki Gdańskiej. W 2008 ukończył Studium Aktorskiego im. Aleksandra Sewruka przy Teatrze Jaracza w Olsztynie.

Kariera

Podczas studiów podjął współpracę z amatorskim teatrem, działającym przy hufcu ZHP Gdynia. Jest aktorem Lubuskiego Teatru Dramatycznego im. Leona Kruczkowskiego w Zielonej Górze.

W 2008 zadebiutował na ekranie rolą Jana Złotopolskiego w serialu TVP2 Złotopolscy. W 2010 zagrał główną rolę męską w serialu TVN Majka, w którym zagrał Michała Duszyńskiego. W 2011 wcielił się w postać Igora Grabowskiego w serialu telewizji Polsat Linia życia. Od 2015 gra Artura Skalskiego w serialu TVP2 M jak miłość.

Jesienią 2016 brał udział w szóstej edycji programu telewizji Polsat Dancing with the Stars. Taniec z gwiazdami. Jego partnerką taneczną była Natalia Głębocka, z którą odpadł w pierwszym odcinku, zajmując 11. miejsce. Wiosną 2018 TVN wyemitowała trzeci sezonu programu Agent – Gwiazdy z udziałem Ciachorowskiego. Zajął trzecie miejsce.

Teatr

    Harold i Matylda jako Harold
    Jak wam się podoba jako Orlando
    Wariat i zakonnica jako Walpurg
    Franz K. jako Franciszek Bertold
    2009: Kaspar Hauser jako proboszcz
    2009: Teraz na zawsze jako mały Franciszek

Filmografia

    2008-2010: Złotopolscy – Jan Złotopolski
    2008: Niesamowite historie – Szymon (odc. Pośrednik)
    2009-2010: Majka – Michał Duszyński
    2010: Licencja na wychowanie – Czesław Śpiewak, asystent Ryszarda (odc. 62, 65, 67)
    2011: Ojciec Mateusz – Artur Karski, chłopak Pauliny (odc. 79)
    2011: Linia życia – Igor Grabowski
    2011: Hotel 52 – Filip Lechowicz (odc. 43)
    2012: Misja Afganistan – podporucznik Pawlicki, audiutant Szeligi (odc. 2-6, 8-11)
    2012-2013: Pierwsza miłość – projektant mody Oskar Bill
    2014: W cztery oczy – chłopak o pseudonimie Sputnik80
    2014: Na dobre i na złe – Bartek Majewski (odc. 550)
    2014: Barwy szczęścia – Damian, kolega Arka i Renaty (odc. 1094, 1125-1126)
    od 2015: M jak miłość – Artur, chłopak Izy
    2016: Wmiksowani.pl – Michał Piorun (odc. 1, 3, 6)

Nagrody i nominacje

    Viva! Najpiękniejsi 2010: nominacja w kategorii „Najpiękniejszy Polak”
    Telekamery 2011: nominacja w kategorii „Aktor”

źródło: wikipedia

Na deskach teatru WojArt zagrał w: